Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron tagliatelle
250 g -
pieczarki
300 g -
śmietana 18 proc
3-4 łyżki -
cebula
1 średnia -
masło
1 łyżka -
Lubczyk Prymat
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz biały Prymat
Sposób przygotowania
Cebulę przesmażyć na maśle, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem 10 minut.
Dołożyć śmietanę i lubczyk i dusić jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Makaron ugotować al"dente, wyłożyć na talerze, polać sosem pieczarkowym i od razu podawać.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się