Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 g
pieczarki 300 g
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
cebula 1 średnia
masło 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.
Cebulę przesmażyć na maśle, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem 10 minut.
Dołożyć śmietanę i lubczyk i dusić jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Makaron ugotować al"dente, wyłożyć na talerze, polać sosem pieczarkowym i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak