Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron tagliatelle
250 g -
pieczarki
300 g -
śmietana 18 proc
3-4 łyżki -
cebula
1 średnia -
masło
1 łyżka -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżka -
sól do smaku
-
Pieprz biały mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Tagliatelle z pieczarkami
Cebulę przesmażyć na maśle, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem 10 minut.
Dołożyć śmietanę i lubczyk i dusić jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Makaron ugotować al"dente, wyłożyć na talerze, polać sosem pieczarkowym i od razu podawać.
Komentarze (0)