Tagliatelle z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    250 g
  • pieczarki

    300 g
  • śmietana 18 proc

    3-4 łyżki
  • cebula

    1 średnia
  • masło

    1 łyżka
  • Lubczyk Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.
Cebulę przesmażyć na maśle, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem 10 minut.
Dołożyć śmietanę i lubczyk i dusić jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Makaron ugotować al"dente, wyłożyć na talerze, polać sosem pieczarkowym i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat