Szynka w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    20 plastrów
  • pieprz Prymat

    2 szczypty
  • kostka rosołowa

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skladniki:
1 por, 20 dag pieczarek, 2 jaja, 2 łyżki majonezu, 20 plastrów szynki konserwowej, 1 kostka rosołowa kucharek, 2 szkl wody, 4 łyżeczki żelatyny sół, pieprz Prymat

Pieczarki, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, o dużych oczkach, smażymy. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy osobno. i wsypujemy do pieczarek , mieszamy. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. mieszamy z pieczarkami i porą, dodajemy majonez ,pieprz, sół do smaku. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki, układamy na półmisku. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą, zalewamy roladki i do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 24.06.2011 00:24
dobre
kielcok1 27.12.2010 18:52
szynka jest dobra
Barbara55 24.12.2010 11:56
dobre
rakow2 08.11.2010 15:09
konkretna rzecz
buksiak12 25.08.2010 15:24
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 09:55
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:30
warto wypróbować
Zośka1 02.07.2010 22:41
nei lubię galarety, ale szynka zaje.............
brygida 10.06.2010 19:28
jako zakąska
darek6 07.06.2010 21:29
fajne i proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat