Szynka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

  • boczek

  • marynata

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

# szynka ok 1,5 kg
# boczku tyle aby przykryć szynkę
marynata:
# 2 łyzki sosu sojowego
# 4 łyżki oleju
# 1 łyżeczka miodu
# 2 ząbki czosnku
# 1 łyzka rozgniecionych ziół ( ziele ang., pieprz, listek laur. , jałowiec)
# sól

Wykonanie:
Szynkę opłukać , osuszyć , przygotować marynatę: wszystkie składniki rozetrzeć w miseczce i namazać tym mięso . Włożyc do lodowki na dobę. Następnie wyjąć Oblożyć wierzch boczkiem , zasznurować i włożyć do rękawa. Piec w 180 *C ponad godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 25.09.2013 10:26
bardzo apetyczna szyneczka,domowa zawsze najlepsza !
Motorek 06.02.2013 09:09
zapowiada się smaczny obiadek
Juleczka20 23.01.2013 20:40
wspaniała
mirosława4 03.01.2013 18:21
bardzo apetyczna ta domowa szyneczka :)
romanrafal 18.12.2012 15:09
smaczna
alaaa 29.08.2012 20:53
świetne masz te domowe szyneczki,,
jerry1 26.04.2012 12:39
wygląda wyśmienicie:)
Monika79 09.03.2012 13:21
fajnie wyglada
Monika79 09.03.2012 13:21
fajnie wyglada
barbara11561 23.02.2012 13:43
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat