Szybki torcik śmietanowo- brzoskwiniowy

Szybki torcik śmietanowo- brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    3 szt
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • krem śmietankowy

    1 opakowanie
  • konfitura

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy dużego biszkopta z 8 jajek. Przekrawamy go na 3 części. Krem śmietankowy przygotowujemy wg. przepisu podanego na opakowaniu. Do kremu dodajemy pokrojone w małą kosteczkę i odsączone z zalewy brzoskwinie. Każdy blat biszkopta smarujemy cienko dowolną konfiturą ( ja używam porzeczkowej) na to nakładamy krem śmietankowy i kolejny biszkopt. Cały tort smarujemy kremem i dekorujemy brzoskwiniami. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godzinki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat