Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 16 sztuk
cebula 4 sztuki
śmietana 22% 200 ml
olej 7 łyżek
masło 2 łyzki
ser żółty 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuka
koper 4 łyżki
pietruszka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szybki pasztet

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobniutko siekamy, dodajemy do nich obraną i cienko posiekaną cebulę. Cebule najlepiej jest wcześniej zeszklić na patelni. Następnie dodajemy śmietanę, bułkę tartą iraz umyte i posiekany koper i natkę. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy 2 jajka, wszystko mieszamy. Wykładamy na wysmarowaną blachę tłuszczem , posypaną bułka tartą i wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Taki pasztet średnio pieczemy 0d 25-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 09.01.2014 15:23
lubię takie rzeczy
mic 01.10.2013 09:22
swietniasty
Piter 31 18.06.2013 08:01
Fajny pomysł.
Botwinka 27.09.2012 22:54
super
Betka 10.09.2012 08:51
mm lubię takie rzeczy;)
TEtalicha 09.09.2012 20:50
ja robilam pierwszy raz i efekt zadowalajacy:)
SYLKA 09.09.2012 19:41
super jajowy pasztet
sunnymood 09.09.2012 18:55
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak