Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

szybki pasztet

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
16 sztuk
cebula
4 sztuki
śmietana 22%
200 ml
olej
7 łyżek
masło
2 łyzki
ser żółty
20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 szklanki
jajko
2 sztuka
koper
4 łyżki
pietruszka
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szybki pasztet

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobniutko siekamy, dodajemy do nich obraną i cienko posiekaną cebulę. Cebule najlepiej jest wcześniej zeszklić na patelni. Następnie dodajemy śmietanę, bułkę tartą iraz umyte i posiekany koper i natkę. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy 2 jajka, wszystko mieszamy. Wykładamy na wysmarowaną blachę tłuszczem , posypaną bułka tartą i wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Taki pasztet średnio pieczemy 0d 25-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 09.01.2014 15:23
lubię takie rzeczy
mic 01.10.2013 09:22
swietniasty
Piter 31 18.06.2013 08:01
Fajny pomysł.
Botwinka 27.09.2012 22:54
super
Betka 10.09.2012 08:51
mm lubię takie rzeczy;)
TEtalicha 09.09.2012 20:50
ja robilam pierwszy raz i efekt zadowalajacy:)
SYLKA 09.09.2012 19:41
super jajowy pasztet
sunnymood 09.09.2012 18:55
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak