Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki i lekki serniczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,5 kg mielonego
jajko 3 szt
budyń waniliowy 1 szt
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki i lekki serniczek

Ser bardzo dokładnie ucieramy z trzema żółtkami, budyniem i cukrem waniliowym. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Masę serową delikatnie łączymy z pianą z białek i wylewamy na przygotowaną blaszkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 40 minut. Zostawiamy potem w uchylonym piekarniku i studzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.09.2014 07:56
pyszne ciasto
Kejti 07.09.2014 09:35
Fajne ciacho,poproszę kawałek do kawki :-)
Futka 05.09.2014 09:39
Szybko, lekko , a jak smacznie :D
adelajda 04.09.2014 11:30
Serniczki to ja bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak