Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sztrucel

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 3 szt.
mąka pszenna 1 kg
jajko 5 szt.
cukier 1 szkl.
olej
drożdże 1 kostka
mleko 3,2% 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sztrucel

rozrabiamy drożdże w mleku, w garnku roztrzepujemy jajka dodając cukier.
drożdże wlewamy do jajek z cukrem i mieszamy.
następnie dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto.
odstawiamy ciasto do wyrośnięcia.
wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części, rozwałkowujemy i dajemy na każdy kawałek masę makową, zwijamy i układamy na blachę.
pieczemy 180 stopni 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.01.2015 20:01
pyszniutki,fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak