Szpinak w sosie pieczarkowym z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 szklanki
  • pieczarki

    400 gram
  • cebula

  • ząbki czosnku

    3
  • oliwa

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżeczk
  • sól i pieprz

  • mleko

    2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • makaron kokardki

    450 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek.Smaż przez minutę.
Następnie dodaj pieczarki i smaż przez następne 6-8 minut.
Do pieczarek dodaj mąkę, wymieszaj a następnie powoli wlewaj mleko. Dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 5 minut.
Do zawartości patelni dodaj posiekany szpinak,sól i pieprz do smaku oraz tymianek. Smaż ok. 3 minuty.
Gotowy sos przełóż do makaronu i wymieszaj. Podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 26.06.2017 10:41
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat