Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Szpinak w sosie pieczarkowym z makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży
2 szklanki
pieczarki
400 gram
cebula
ząbki czosnku
3
oliwa
1 łyżka
tymianek
1 łyżeczk
sól i pieprz
mleko
2 szklanki
mąka pszenna
2 łyżki
makaron kokardki
450 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w sosie pieczarkowym z makaronem

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek.Smaż przez minutę.
Następnie dodaj pieczarki i smaż przez następne 6-8 minut.
Do pieczarek dodaj mąkę, wymieszaj a następnie powoli wlewaj mleko. Dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 5 minut.
Do zawartości patelni dodaj posiekany szpinak,sól i pieprz do smaku oraz tymianek. Smaż ok. 3 minuty.
Gotowy sos przełóż do makaronu i wymieszaj. Podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.06.2017 10:41
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak