sznycelki z buraczkami i cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    40 dkg
  • cebula

  • buraki

    20 dkg
  • ząbek czosnku

  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta pikantna

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mieszam ze sobą mięso mielone, ugotowane i pokrojone w kostkę buraki, posiekaną cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Z masy formuję 8 sznycelków i smażę je na rozgrzanym oleju na chrupko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 18:14
pycha
sznycel 13.08.2012 22:07
pyszne. ja jem je z ziemniakami, a mąż kładzie między bułkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat