Szaszłyki z szynki z marynaty do mięsa z ketchupem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 gram
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • boczek wędzony

    300 gram
  • papryka zielona

    1 szt.
  • marynata

    500 z ketchupem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki z szynki z marynaty do mięsa z ketchupem foto
Szynkę myjemy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka i zalewamy marynatą do miesa z ketchupem (w mojej księdze znajdziecie przepis). Zostawiamy na całą noc w lodówce.
Krok 2 - Szaszłyki z szynki z marynaty do mięsa z ketchupem foto
Papryki myjemy, kroimy na nieduze kawałki, cebulę i boczek również. Wyjmujemy mięso z marynaty i dowolnie wszystkie składniki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków.
Krok 3 - Szaszłyki z szynki z marynaty do mięsa z ketchupem foto
Tak przygotowane szaszłyki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160-180 st. i pieczemy aż mięsko bedzie kruche - nie gumowe. (u mnie trwało to ok. 1h 20min).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlena/Kinia 01.12.2011 18:29
Bardzo dziękuje za komentarze!
Beatris 26.11.2011 11:01
Bardzo apetycznie wyglądają.
kasiazur 26.11.2011 10:44
najpierw chwile podpiec w fili to nie beda gumowe :)
Anna146 26.11.2011 09:42
świetna przekąska
Ewa6274879 25.11.2011 22:01
super przekąska :) przypominają mi się grillowe wieczory :)
Magdalena67 25.11.2011 20:00
kusząco wyglądają
Mysiunia 25.11.2011 16:38
świetne!
ewasylwia 25.11.2011 12:22
apetyczne, z chęcią bym zjadła
stokrotka 25.11.2011 10:59
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat