Szaszłyki z marynowanej jagnięciny

Szaszłyki z marynowanej jagnięciny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagnięcina

    50 dag
  • papryka

    1 sztuka
  • sok z pomarańczy

    1 szklanka
  • oliwa

    wg uznania
  • płynny miód

    1 łyżka
  • oregano

    0,5 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki z marynowanej jagnięciny

Pokrój jagnięcinę w grube kostki. Wymieszaj mięso w misce z łyżką oliwy, sokiem pomarańczowym, miodem, oregano i przyprawami. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. W międzyczasie obierz cebulę, podziel ją na osiem części i każdą z nich pokrój na spore kawałki. Wypłucz i pokrój paprykę na cztery części. Oczyść je i pokrój każdą na grube kawałki. Na każdy szpikulec nabijaj kolejno: kostkę jagnięciny, kawałki cebuli, kawałek papryki, czynność powtarzaj kilkakrotnie. Ułóż szaszłyki na grillu. Opiekaj przez 15 minut. Obracaj co jakiś czas.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

ziutula
ziutula 04.04.2011 18:04
pyszne pyszności....
Matik 04.08.2010 11:20
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat