Szaszłyki z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • indyk

    4 sznycel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szybkie,łatwe w przygotowaniu i smaczne :)

Na dwie osoby:

4 sznycle z indyka (około 400g)
1 mała gałązka rozmaryn
1 łyżeczka przyprawa do kurczaka (np.złocista)
1 łyżeczka czosnek granulowany
sól morska,pieprz kolorowy (wg.uznania)
2 łyzki olej

Umyte i osuszone sznycle kroimy na paski około 1cm do 1,5cm.

Przekładamy do miski.Dodajemy czosnek,przyprawę do kurczaka,sól,pieprz oraz igiełki (listki) rozmarynu,całość polewamy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki na 1h.

Po tym czasie wyjmujemy mięso i nabijamy na patyczki tworząc tak zwanego węża.Gotowe układamy na kratce od piekarnika i pieczemy w 180*C (grzanie-góra,druga półka od góry) przez 20 minut od czasu do czasu przekręcając.
Gotowe szaszłyki podajemy np. z ulubionym sosem i dodatkami :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 20.03.2013 14:02
ciekawe i smakowite
gusia1000 06.11.2012 19:07
Super.
polly66 26.08.2012 09:02
jak elegancko
Emilia22 19.08.2012 18:28
wyglądają pięknie
Katarzyna47 19.08.2012 16:51
Jadłam bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat