Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka

Szybkie,łatwe w przygotowaniu i smaczne :)

Na dwie osoby:

4 sznycle z indyka (około 400g)
1 mała gałązka rozmaryn
1 łyżeczka przyprawa do kurczaka (np.złocista)
1 łyżeczka czosnek granulowany
sól morska,pieprz kolorowy (wg.uznania)
2 łyzki olej

Umyte i osuszone sznycle kroimy na paski około 1cm do 1,5cm.

Przekładamy do miski.Dodajemy czosnek,przyprawę do kurczaka,sól,pieprz oraz igiełki (listki) rozmarynu,całość polewamy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki na 1h.

Po tym czasie wyjmujemy mięso i nabijamy na patyczki tworząc tak zwanego węża.Gotowe układamy na kratce od piekarnika i pieczemy w 180*C (grzanie-góra,druga półka od góry) przez 20 minut od czasu do czasu przekręcając.
Gotowe szaszłyki podajemy np. z ulubionym sosem i dodatkami :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.03.2013 14:02
ciekawe i smakowite
gusia1000 06.11.2012 19:07
Super.
polly66 26.08.2012 09:02
jak elegancko
Emilia22 19.08.2012 18:28
wyglądają pięknie
Katarzyna47 19.08.2012 16:51
Jadłam bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak