Szaszłyki z gyrosem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chude mięso wieprzowe

    1/2 kg
  • przyprawa do gyrosa

    1 torebka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na równe, niezbyt duze kawałki. Posypać przyprawa do gyrosa i odstawic do lodówki na przynajmniej 3 godziny (najlepiej na noc). Nadziewać mięso na patyczki do szaszłyków, mozna co kilka kawałków miesa dać krążek cebuli. Gotowe szaszłyki smazyć na patelni lub upiec na grilu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 08.07.2012 23:27
ciekawe
Justa32 12.06.2012 13:21
smaczne
ben-ka 05.06.2012 08:53
apetyczne....
malcik111 13.12.2011 21:44
gril, mniami
IKrakowianka 02.06.2011 23:03
przepis bardzo na czasie :)
Ewelina38 29.03.2011 22:09
no, mamy już wiosnę, coraz cieplej to i sezon grillowania można rozpocząć - takie szaszłyki to jest TO !!!
eli_555 13.02.2011 22:32
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat