Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szaszłyki z baraniny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z combra
500 g
boczek wędzony
200 g
oliwa
2 łyźki
czosnek
2 ząbki
sól, pieprz
do smaku
sok z cytryny
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z baraniny

umyte, wyżyłowane mięso pokroić w kostkę. Lekko rozbić, włożyć do miski, skropić oliwa sokiem z cytryny, opruszyć pieprzem, szałwią, majerankiem i estragonem. Dodac zmiażdzony czosnek z solą i wymieszać. Schłodzić w lodowce 3-4h. Boczek pokroić w plasterki, nadziewać naprzemiennie boczek i mięso na kijki. Piec do zrumienienia na rozgrzanym grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak