Szaszłyki rybne otulone cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    350 gram
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

350g łosoś norweski-świeży
16 pasków cukini (u mnie była o średnicy 3,5 cm)
plaster cytryny o grubości 1,5cm
1 łyżka olej/oliwa (jak kto woli)
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania


Z łososia usuwamy skórę za pomocą ostrego noża.Następnie kroimy go w słupki (1cmx3,5cm)tak zeby wyszło 16 kawałków i wkładamy do miski.Dodajemy sól,pieprz,olej i sok z cytryny,delikatnie mieszamy. Z umytej cukini za pomocą obieraczki do warzyw kroimy 16 podłużnych pasków..... Następnie każdy kawałek ryby układamy na cukini,rolujemy i wbijamy na patyczek.(Na jeden patyczek 8 sztuk) Gotowe szaszłyki układamy na kratce od piekarnika i pieczemy na funkcji grill w 180*C przez 25 minut,często obracając......

Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.11.2012 19:08
Super.
evita0007 20.08.2012 09:11
Gosiu i bardzo smaczne :)
GOSIA18 19.08.2012 18:24
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat