Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z Borowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier pół szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 3
sól szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z Borowa

Ciasto zagnieść na stolnicy,kawałek schować do zamrażalki a resztą ciasta wyłożyć spód blachy.Na ciasto wyłożyć jabłka lekko podsmażone z dodatkiem cynamonu,cukru waniliowego i 2 łyżki cukru kryształu.Na jabłka zetrzeć kawałek zmrożonego ciasta i piec 45 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak