Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z jabłkami i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 szt
jabłko 1 szt
rodzynki 2-3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z jabłkami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Seler i jabłko obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z selerem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny
Krok 1 - Surówka z selera z jabłkami i rodzynkami foto
2
Majonez wymieszać z jogurtem, połączyć selerem i jabłkiem, dodać rodzynki.
Krok 2 - Surówka z selera z jabłkami i rodzynkami foto
3
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Surówka z selera z jabłkami i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.12.2012 14:35
super
caralajna 10.09.2012 08:37
fajna, lubię seler

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak