Surówka z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    4 łodygi
  • jabłka

    2 szt.
  • orzechy włoskie

    kilka szt.
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl.
  • ser pleśniowy

    50 g
  • sok z cytryny

  • cukier

    szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos: jogurt miksujemy z serem pleśniowym.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, bazylią i sokiem z cytryny.

Seler naciowy myjemy i kroimy w słupki.
Jabłka (powinny być twarde) myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w słupki wraz ze skórką.
Orzechy prażymy na suchej patelni aż zaczną brązowieć i ładnie pachnieć.
Składniki surówki mieszamy ze sobą, polewamy sosem.
Dekorujemy listkami selera naciowego.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 21.02.2014 10:32
fajna jest :)
lara 21.02.2014 10:24
pyszna przekąska
adelajda 21.02.2014 08:08
samo zdrowie na talerzu :)
Kolorowa 20.02.2014 20:51
lubię te składniki
Monia 20.02.2014 19:35
Pyszna suróweczka :)
Mniam 20.02.2014 19:26
Ciekawe składniki surówki. Idealnie do siebie pasują.
Grazyna0211 20.02.2014 19:01
apetyczna i chrupiąca
Izabela9 20.02.2014 18:57
Super suróweczka.
olla85 20.02.2014 17:36
Oj pyszna musi być :) Chętnie bym skosztowała :)
Beata999 20.02.2014 17:22
Pyszna surówka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat