Surówka z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    4 łodygi
  • jabłka

    2 szt.
  • orzechy włoskie

    kilka szt.
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl.
  • ser pleśniowy

    50 g
  • sok z cytryny

  • cukier

    szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos: jogurt miksujemy z serem pleśniowym.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, bazylią i sokiem z cytryny.

Seler naciowy myjemy i kroimy w słupki.
Jabłka (powinny być twarde) myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w słupki wraz ze skórką.
Orzechy prażymy na suchej patelni aż zaczną brązowieć i ładnie pachnieć.
Składniki surówki mieszamy ze sobą, polewamy sosem.
Dekorujemy listkami selera naciowego.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 21.02.2014 10:32
fajna jest :)
lara 21.02.2014 10:24
pyszna przekąska
adelajda 21.02.2014 08:08
samo zdrowie na talerzu :)
Kolorowa 20.02.2014 20:51
lubię te składniki
Monia 20.02.2014 19:35
Pyszna suróweczka :)
Mniam 20.02.2014 19:26
Ciekawe składniki surówki. Idealnie do siebie pasują.
Grazyna0211 20.02.2014 19:01
apetyczna i chrupiąca
Izabela9 20.02.2014 18:57
Super suróweczka.
olla85 20.02.2014 17:36
Oj pyszna musi być :) Chętnie bym skosztowała :)
Beata999 20.02.2014 17:22
Pyszna surówka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat