Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy
4 łodygi
jabłka
2 szt.
orzechy włoskie
kilka szt.
jogurt naturalny
1/2 szkl.
ser pleśniowy
50 g
sok z cytryny
cukier
szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich

Przygotowujemy sos: jogurt miksujemy z serem pleśniowym.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, bazylią i sokiem z cytryny.

Seler naciowy myjemy i kroimy w słupki.
Jabłka (powinny być twarde) myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w słupki wraz ze skórką.
Orzechy prażymy na suchej patelni aż zaczną brązowieć i ładnie pachnieć.
Składniki surówki mieszamy ze sobą, polewamy sosem.
Dekorujemy listkami selera naciowego.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.02.2014 10:32
fajna jest :)
lara 21.02.2014 10:24
pyszna przekąska
adelajda 21.02.2014 08:08
samo zdrowie na talerzu :)
Kolorowa 20.02.2014 20:51
lubię te składniki
Monia 20.02.2014 19:35
Pyszna suróweczka :)
Mniam 20.02.2014 19:26
Ciekawe składniki surówki. Idealnie do siebie pasują.
Grazyna0211 20.02.2014 19:01
apetyczna i chrupiąca
Izabela9 20.02.2014 18:57
Super suróweczka.
olla85 20.02.2014 17:36
Oj pyszna musi być :) Chętnie bym skosztowała :)
Beata999 20.02.2014 17:22
Pyszna surówka.
mysza75 20.02.2014 17:15
Pyszna surówka :-)i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak