Surówka z selera naciowego i pekinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • ogórek kiszony

    1 dzt
  • szczypior siekany

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • seler naciowy

    2-3 (łodygi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
Kapustę pekińską pokroić w kostkę. Szczypior z cebuli drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne.
Krok 2 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
Łodygi selera naciowego umyć, drobno pokroić, oprószyć solą Jabłko i ogórek zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Krok 3 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
Dodać majonez, jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 24.01.2013 09:13
też taką robię
IlonaAlbertos 26.12.2012 14:11
Smacznie i zielono na talerzu.
Dorota59 17.10.2012 17:29
witaminki
Wacław 29.01.2012 08:20
bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat