Surówka z sałatą, pomidorkami i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

  • papryka czerwona

  • jabłka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

sałata lodowa - główka,
papryka czerwona - duża,
pomidorki cherry - 250g,
jabłka - 4 nieduże,
seler naciowy - 2 miękkie łodygi ze środka pęku,
sok z cytryny - 2 łyżki,
oliwa - 4 łyżki,
cukier - do smaku,
sól - do smaku,
papryka słodka mielona - 1/2 łyżeczki,
świeże lub suszone zioła - dodałam niecałą łyżeczkę suszonej bazylii.

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa oraz jabłka obrać, umyć i osuszyć. Sałatę porwać lub pokroić, paprykę, jabłko i selera pokroić w kosteczkę, pomidorki przekroić wzdłuż na pół. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz mieloną papryką, połączyć z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i cukrem do smaku. Można dodać ulubione zioła. Wymieszać dokładnie, pozostawić na 5-10 minut, aby smaki się przegryzły i natychmiast spożyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 21.12.2011 20:49
smaczna i zdrowa
anna186 04.12.2011 20:45
super
mikrusiak 27.11.2011 15:50
zdrowo i kolorowo ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat