Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewek z granatem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 2 pęczki
orzechy włoskie 5 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
granat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewek z granatem

Rzodkiewki oczyszczamy, opłukujemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Zalewamy 3 łyżkami wody ze szczyptą soli, odstawiamy na 15-20 min a następnie odsączamy na sicie. Owoc granatu myjemy, przekrawamy na pół i wyjmujemy ziarna. 2/3 ziaren dodajemy do rzodkiewki. Orzechy po rozłupaniu, kroimy na kawałki i dodajemy do rzodkiewki. z pozostałych ziaren granatu wyciskamy sok, mieszamy z olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. Powstały sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.Możemy podawać zarówno do mięsa jak również smaczną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak