Surówka z pekińskiej z serem i marchewką

Surówka z pekińskiej z serem i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    pół szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • liście selera

    suszony
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koprek Prymat

  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską drobno kroimy, cebulę ,marchew , ogórka obieramy ,paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Marchew i ser żółty ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka, ogórka w pół plasterki a paprykę w kostkę . W dużej misce układamy pokrojoną kapustę, paprykę , ogórka, cebulkę posypujemy suszonym liściem selera, startą marchewką i żółtym serem. W miseczce mieszamy jogurt sok z cytryny, sól , pieprz, czosnek granulowany i polewamy surówkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.02.2016 23:14
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat