Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 mniejszej
marchewka 1
kukurydza w puszce 1/3 puszki
sól
pieprz
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy

Kapustę pekińską mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Marchewkę obieramy i również mielimy w rozdrabniaczu, dodajemy do kapusty.
Następnie wsypujemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz dodajemy majonez i przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową sałatkę wykładamy na półmisek. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak