Surówka z kiszonej kapusty do karpia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1/2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • koperek

    3 łyżki
  • Szczypiorek cienki

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    2 łyżeczki
  • kapusta kiszona

    300 z beczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kładziemy na desce i odciskamy nadmiar wody , siekamy nożem , by nie była za długa .
Selera , pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach , jabłko myjemy zostawiamy ze skórką i rownież ścieramy na grubych oczkach .
Szczypior i koperek siekamy i dodajemy do warzyw .Całość doprawiamy .Konieczne jest by ta surówka postała parę godzin .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 25.12.2013 10:18
Fajny dodatek do karpia ;-)
Anna133 25.12.2013 01:20
Lekka ,ale wyrazista w smaku
jasiek 25.12.2013 00:41
o dobry dodatek, ale to już za rok
Pietruszka 24.12.2013 22:38
lubię takie surówki
Anna133 24.12.2013 15:55
U nas na południu Polski ,taka surówka jest obowiązkowa do karpia .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat