Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty do karpia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka korzeń 1 szt
seler korzeniowy średniej wielkości 1/2 szt
jabłko 1 szt
koperek 3 łyżki
Szczypiorek cienki 2 łyżki
olej rzepakowy 6 łyżek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier 2 łyżeczki
kapusta kiszona 300 z beczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty do karpia

Kapustę kładziemy na desce i odciskamy nadmiar wody , siekamy nożem , by nie była za długa .
Selera , pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach , jabłko myjemy zostawiamy ze skórką i rownież ścieramy na grubych oczkach .
Szczypior i koperek siekamy i dodajemy do warzyw .Całość doprawiamy .Konieczne jest by ta surówka postała parę godzin .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 25.12.2013 10:18
Fajny dodatek do karpia ;-)
Anna133 25.12.2013 01:20
Lekka ,ale wyrazista w smaku
jasiek 25.12.2013 00:41
o dobry dodatek, ale to już za rok
Pietruszka 24.12.2013 22:38
lubię takie surówki
Anna133 24.12.2013 15:55
U nas na południu Polski ,taka surówka jest obowiązkowa do karpia .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak