Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty piekińskiej i mozzarelli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella 125 gram
kukrydza z puszki 1 puszka
rzodkiewki 1 pęczek
zielona cebulka 1 sztuka
oliwa
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
kapusta pekińska 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty piekińskiej i mozzarelli

Kroki postępowania

1
Aby wykonać szybką wieczorną surówkę z kapusty pekińskiej na samym początku należy kapustę pekińską posiekać na małe kawałki, rzodkiewkę umyć i również pokroić w plasterki.
Krok 1 - Surówka z kapusty piekińskiej i mozzarelli foto
2
Zieloną cebulkę siekamy, kukurydzę odcedzamy i płuczemy wodą , mozzarelle kroimy w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty piekińskiej i mozzarelli foto
3
Wszystkie składniki wkładamy do większej miski doprawiamy oliwą.
Krok 3 - Surówka z kapusty piekińskiej i mozzarelli foto
4
Gotową sałatkę przyprawiamy pieprzem i przyprawą do sałatek. Całość dokładnie mieszkamy i podajemy na stół. Smacznego
Krok 4 - Surówka z kapusty piekińskiej i mozzarelli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 25.06.2013 12:51
świetna surówka
AURELKA 02.02.2013 13:28
pyszna
ONY_za_kare 30.01.2013 09:33
uwielbiam
Gracer 22.01.2013 15:16
pycha
[email protected] 22.01.2013 14:30
skocze tylko po mozarelle i zabieram sie do pracy
Sandra9 22.01.2013 13:46
ciekawe, może spróbuje bo akurat wszystko mam w lodówce
Kasnaj 22.01.2013 13:43
też tak myślałam że będzie to dziwne połączeni, ale warto było :)
zielonamorelka 22.01.2013 13:36
uwielbiam pekinke ale nie jestem pewna czy mozarelle tez hehe najwyzszy czas wyprobowac
Konczi 22.01.2013 13:02
moja ulubiona ! pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak