Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • posiekana dymka ze szczypiorem

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • sos do sałatek

    2 szt
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste pekińską oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Pomidora również. Cebule pokroić w piórka. Dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Wszystkir warzywa wymieszać razem. Śmietane wymieszać sosami sałatkowymi i dodać do warzyw. Wymieszać.

Zamiast śmietany można wykorzystać oliwę z oliwek ( w mniejszej ilości)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 26.10.2015 19:52
Lubię takie sałatki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat