Surówka z kapusty, marchewki i koperku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kapusta kiszona jest źródłem wielu witamin, idealna na wzmocnienie naszego organizmu, ale równie dobrze wspiera na nasz układ odpornościowy, dlatego należy ją często spożywać.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na surówkę:

  • kapusta kiszona

    500 gramów
  • marchewka

    1 sztuka
  • koperek świeży

    0.5 pęczka
  • cebula

    0.5 sztuki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić, włożyć do miski.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a koperek zielony posiekać.
Wszystkie składniki dodać do kapusty,następnie wymieszać.

Do całości dodać cukier i świeżo zmielony pieprz, polać olejem i ponownie raz jeszcze wymieszać.
Udekorować koperkiem zielonym i marchewką.

Bożena Matuszczyk
Olej według uznania 5-6 łyżek, cukier - można dać więcej, Kapusta, jeżeli jest mocno kwaśna można ją przepłukać zimną wodą. Ja udekorowałam koperkiem zielonym i nieobraną marchewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.07.2019 20:20
Dobre.
Bożena Matuszczyk 28.11.2018 23:06
Będzie mi miło .Dziękuję.;)
Basiliana 28.11.2018 12:30
Pyszna surówka, idealna na tę porę roku. Często dodaję do kapusty kiszonej natkę pietruszki, ale z koperkiem jeszcze nie próbowałam. Następnym razem wykorzystam ten pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat