Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na surówkę:
-
kapusta kiszona
500 gramów -
marchewka
1 sztuka -
koperek świeży
0.5 pęczka -
cebula
0.5 sztuki -
cukier
2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
olej rzepakowy
5 łyżek
Sposób przygotowania
Kapustę drobno pokroić, włożyć do miski.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a koperek zielony posiekać.
Wszystkie składniki dodać do kapusty,następnie wymieszać.
Do całości dodać cukier i świeżo zmielony pieprz, polać olejem i ponownie raz jeszcze wymieszać.
Udekorować koperkiem zielonym i marchewką.
Olej według uznania 5-6 łyżek, cukier - można dać więcej, Kapusta, jeżeli jest mocno kwaśna można ją przepłukać zimną wodą. Ja udekorowałam koperkiem zielonym i nieobraną marchewką.![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się