Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 1 sztuka
ogórek świeży 1 sztuka
szczypiorek 1 garść
jogurt naturalny 120 ml
majonez 2 płaskie łyżki
musztarda 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę.

Szczypiorek posiekać.

Posiekane dkładniki wymieszać razem.

Jogurt,musztardę,majonez mieszamy dokładnie razem i wlewamy do sałaty.doprawiamy solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy.

Gotową surówkę dobrze jest odstawić na 15-20 min w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.01.2014 22:55
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak