Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem i oliwą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,7 kg
sól do smaku
cukier brązowy do smaku
majonez 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z majonezem i oliwą

Kapustę czerwoną szatkujemy ręcznie lub z pomocą robota. Solimy i posypujemy cukrem. Mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut, aby puściła soki (w międzyczasie parę razy kapustę mieszamy). Zebrane soki wylewamy (kapusta powinna być sucha). Majonez łączę z oliwą. Dokładnie mieszam na jednolitą masę. Dodaję ją do suchej kapusty. Mieszam i gotowe. Surówkę podajemy od razu, aby nie zdążyły pojawić się kolejne soki z kapusty. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 17.10.2012 18:40
Uwielbiam wszelkie surówki z modrej kapusty.
anemon 12.10.2012 09:59
Ciekawy pomysł na surówkę z czerwonej kapusty.
Katarzyna/kate1980 11.10.2012 22:24
uwielbiam
Grażyna13 09.10.2012 18:38
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak