Surówka z białej kapusty, fasoli i oliwek

Surówka z białej kapusty, fasoli i oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    60 dag
  • oliwa

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czarne oliwki bez pestek

    10 szt
  • biała fasola

    3 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na ćwiartki, szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok. godzinę. Po upływie 60 min odciskamy z niej sok, przekładamy do głębokiej salaterki, dodajemy fasolę i mieszamy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku i polewamy sałatkę. Dokładnie mieszamy. Do surówki zamiast gotowanej fasoli możemy użyć białej fasoli z puszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat