Surówka ogórkowa ze słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek świeży

    3 szt
  • rzodkiewka

    0,5 pęczka
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • sos

  • śmietana

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • NASIONA SLONECZNIKA

    2 (wyłuskane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i rzodkiewkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Jogurt mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą. Ogórki mieszamy z rzodkiewką, posypujemy szczypiorkiem. Następnie polewamy sosem i delikatnie mieszamy. na koniec posypujemy nasionami słonecznika

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat