Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka jabłkowo-porowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 szt
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyżka
jogurt 1łyżka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
jabłko kwaśne 2 szt kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka jabłkowo-porowa

Por sparzyć ( ja wykorzystałam białą i zieloną część warzywa). Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w krążki. Nasolić warzywo. Po kwadransie połączyć z jabłkiem. Dodać chrzan, majonez, jogurt. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przy podaniu można wykorzystać łupinki jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.12.2012 10:54
super
Monika111 09.12.2012 09:55
Fajnie wygląda i jaka zdrowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak