Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka czerwona

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1
papryka konserwowa 1 czerwona
kiełki rzodkiewki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
oliwa kilka kropli
sól odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka czerwona

Cebulę obieramy , myjemy ,kroimy w plasterki i posypujemy solą. Odstawiamy na kilka minut.
Paprykę kroimy w drobne cząstki.
Cebulę płuczemy z soli , zalewamy gorącą wodą i odcedzamy.
Układamy cebulkę , paprykę, posypujemy kiełkami rzodkiewki i pieprzem .
Całość skrapiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak