Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suórwka obiadowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek pół pęczka
oliwa 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
rzodkiewki kilka szt
pieprz
sól
kapusta kiszona 300 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Suórwka obiadowa

Kroki postępowania

1
Młodą kapustę kiszoną kroimy drobno i przekładamy do miseczki. Rzodkiewki myjemy i ścieramy do kapusty na drobnej tarce.
Krok 1 - Suórwka obiadowa foto
2
Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę, dokadamy do reszty. Koperek myjemy i drobno siekamy.
Krok 2 - Suórwka obiadowa foto
3
Całość mieszamy, dodajemy oliwę, doprawiamy pieprzem i delikatnie solą. Pyszna surówka na letni obiad.
Krok 3 - Suórwka obiadowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 11.06.2013 13:33
ja też lubię i polecam taka
Beata68
Beata68 11.06.2013 10:58
jeszcze kapusty takiej nie jadłam,muszę taką zrobić
dianix 03.08.2012 10:30
kiedys nie lubiałam młodej kisoznej kapusty, ale teraz uwielbiam
wojtek5 24.07.2012 22:47
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak