Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z serkiem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti
kiełbasa krakowska
szpinak mrożony
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z serkiem i szpinakiem

Makaron (porcja na dwie osoby) ugotować al dente. Szpinak, najlepiej w liściach pakowany na porcje (kosteczki), rozmrozić i odcisnąć wodę. Ewentualnie trochę posiekać. Na patelni stopić masło i wrzucić kiełbasę (kilka plasterków pokrojonych w kostkę). Podsmażyć i dodać szpinak. Całość oprószyć solą czosnkową i dodać 2-3 łyżki twarożku (ze szczypiorkiem lub z ziołami). Mieszać na małym ogniu. Ewentualnie dodać łyżkę śmietany do zup i sosów. Do szpinaku przełożyć makaron, całość wymieszać i zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 12.09.2012 11:30
o tej wersji jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak