Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Tysiąc Wysp

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 8 łyżek
keczup 4 łyżki
sól do smaku
chrzan tarty 1 łyżeczka
sos chili 2 łyżki
ogórki konserwowe 2 szt
papryka marynowana 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Tysiąc Wysp

Majonez wymieszac z keczupem. Dodać sól, starty chrzan i sos chili (łagodny). Ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do majonezu. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Sos jest idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek czy potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak