Sos tatarski.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    3 szt
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • pieczarki marynowane

    10 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos tatarski. foto
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - Sos tatarski. foto
Ogórki konserwowe obrać ze skórki i również pokroić w drobną kostkę. . To samo zrobić z pieczarkami.
Krok 3 - Sos tatarski. foto
Wszystkie składniki połączyć. dodać majonez, skropić sokiem z cytryny i do smaku dodać pieprz. Całość dobrze wymieszać
Krok 4 - Sos tatarski. foto
i odstawić na 1 godzinę do lodówki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
2milutka 21.04.2014 12:49
pyszna klasyka!
Beatris 21.04.2014 10:29
Bardzo lubię taki sos:)
Konczi 21.04.2014 09:57
moja mama taki robiła!
MagdaXXX 21.04.2014 09:40
bardzo fajny przepis
Ankha 21.04.2014 09:23
Na święta sosik tatarski musi być obowiązkowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat