Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
ogórki konserwowe 3 szt
pieczarki marynowane 10 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 0,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski.

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Sos tatarski. foto
2
Ogórki konserwowe obrać ze skórki i również pokroić w drobną kostkę. . To samo zrobić z pieczarkami.
Krok 2 - Sos tatarski. foto
3
Wszystkie składniki połączyć. dodać majonez, skropić sokiem z cytryny i do smaku dodać pieprz. Całość dobrze wymieszać
Krok 3 - Sos tatarski. foto
4
i odstawić na 1 godzinę do lodówki .
Krok 4 - Sos tatarski. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 21.04.2014 12:49
pyszna klasyka!
Beatris 21.04.2014 10:29
Bardzo lubię taki sos:)
Konczi 21.04.2014 09:57
moja mama taki robiła!
MagdaXXX 21.04.2014 09:40
bardzo fajny przepis
Ankha 21.04.2014 09:23
Na święta sosik tatarski musi być obowiązkowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak