Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski z anchois

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1/2 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
anchois 2-4 fileciki
papryka marynowana 2-3 kawałki
grzybki w occie kilka szt.
cukier do smaku
zielenina 1-2 łyżki
jogurt naturalny do smaku
ogórek konserwowy 1 duży
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z anchois

Wszystkie warzywa i fileciki drobno posiekać.
Majonez połączyć ze śmietaną i doprawić ostrożnie solą, cukrem i pieprzem.
Posiekać drobniutko zieleninę (koperek, natka, szczypiorek) i połączyć z sosem - dodać warzywa i anchois.
Po dokładnym wymieszaniu sosu można dodać ew. trochę jogurtu naturalnego, aby sos nie był zbyt gęsty.
Można też dodać posiekane jajko na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 21.12.2012 22:00
ciekawy ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak