Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos tatarski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajko 6 sztuk
grzybki marynowane 1 słoik (0,33l)
ogórki kiszone 1 słoik(0,9l)
szczypiorek 1 pęczek

sos

majonez 0,5 słoika (0,33l)
musztarda 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 duży kubek
jogurt naturalny 1 duży kubek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Ilość dodanej musztardy i majonezu zależy od indywidualnego smaku, jak i kwasowości dodanych grzybków i ogórków. Do sosu wrzucam ugotowane jajka.

Przepis i sposób przygotowania na: sos tatarski

Kroki postępowania

1
Ogórki kiszone pokroić w drobniutką kostkę.
Krok 1 - sos tatarski foto
2
Jajka ugotować na twardo. Aby łatwiej się obierały można dodać do wody łyżkę soli. Pokroić w kostkę lub zmielić w rozdrabniaczu. Dołożyć do grzybków, ogórków i szczypiorku.
Krok 2 - sos tatarski foto
3
Grzybki najlepiej rozdrobnić w rozdrabniaczu. Szczypiorek pokroić drobno.
Krok 3 - sos tatarski foto
4
Śmietanę, jogurt, musztardę i majonez wymieszać razem dodać do jarzyn. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - sos tatarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 17.04.2015 09:33
pyszny sosik
joanna43 08.04.2015 17:22
bardzo dobry sos, uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak