Sos serowy ( ROKFOR )

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser rokfor

    250 g
  • woda

    1 szklanka
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę wlać do rondelka i postawić na ogniu. Ser pokruszyć i wsypać do gorącej wody. Jak ser się rozpuści i otrzymamy jednolity sos, należy go zagotować i doprawić do smaku pieprzem. Ser jest dość słony więc nie musimy dosalać.
Taki sos świetnie pasuje do duszonego mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 15.06.2013 14:58
nie robiłam jeszcze takiego
Małgorzata106 16.04.2012 19:47
super
Sylwia56 11.02.2012 15:18
ciekawe
ronald88 30.12.2011 10:58
super
Elżbieta17 28.12.2011 18:01
ciekawy pomysł:)
Teresa19 27.12.2011 18:53
fajny
sunnymood 24.12.2011 20:28
extra:)
Robert10 21.12.2011 21:23
smaczny
joanna77 20.12.2011 09:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat