Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowo-jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżka
jogurt naturalny 1 op.
czosnek ząbki 3
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowo-jogurtowy

Czosnek obieramy i drobno kroimy. Delikatnie solimy i pieprzymy. Odstawiamy na ok. 10 minut. Szczypiorek myjemy i osuszamy. Następnie drobno kroimy.

Do miseczki dajemy majonez i jogurt naturalny. Mieszamy, aby składniki dobrze się powiązały. Po tym czasie dodajemy przygotowany czosnek i szczypiorek.

Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak