Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 25 - 30 dg
masło 1, 5 łyżki
mąka 1, 5 łyżki
wywar z cebuli 1 szklanka
śmietana 0, 5 szklanki
cukier
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Cebulę obrać, pokroić, zalać wrzącą wodą i gotować do miękkości. Odcedzić (wywar zostawić). Przetrzeć przez sito. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem, dodać przetartą cebulę i mleko. Zagotować. Przyprawić. Sos powinien być gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak