Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solidne żebro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
cząber 1 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki

Pozostałe składniki

schab bez kości 1 kg
mąka pszenna 2 łyżeczki
cebula biała 3 sztuki
cukinia 1 sztuka
bulion wołowy 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Solidne żebro

* Schab kroimy na 1-1,5 cm plastry a następnie mieszamy składniki marynaty (ma wyjśC gęsta pasta)

* Gotową marynatę wcieramy w mięso i odkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc)

* Zamarynowane mięso oprószamy mąką i obsmażamy na dowolnym tłuszczu (olej, masło, smalec)

* Obieramy warzywa, cukinie trzemy na wiórki a cebulę kroimy na piórka

* Obsmażone mięso, warzywa zalewamy bulionem i dusimy około godziny.

* Na koniec możemy zagęścić sos za pomocą mąki, mieszamy ją z wodą, wlewamy bez grudek do sosu i gotujemy przez chwilę

Bardzo szybki pomysł na obiad, mięso rozpływa się w ustach a do tego świezy chleb i domowy kiszony ogórek :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 22.06.2014 15:49
dla mnie to smaczne danie
Wafelek2601 22.06.2014 14:31
To coś dla mnie
sasanka 22.06.2014 14:29
Oczywiście zamiast schabu, który opisany jest w przepisie używamy kilograma żeberek... nie mam pojęcia jak edytować przepis :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak