Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z pigwy i gruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pigwa 1 kg
gruszki 1 kg
cukier 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z pigwy i gruszki

Owoce pigwy kroimy na pół i wyciągamy pestki. Kroimy na małe kawałki. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. Szatkujemy pigwę za pomocą maszynki do mielenia. Wrzucamy gruszki oraz pigwę do sokownika i uzyskujemy czysty sok. Dodajemy cukier i całość mieszamy. Podgrzewamy do bardzo wysokiej temperatury i gotujemy 5 minut. Przelewamy do słoików i ewentualnie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 29.10.2015 09:13
W tej szklance super :)
gosia56 29.10.2015 09:11
super soczek
agaK. 28.10.2015 21:33
Sok świetny ale szklaneczka też bardzo mi się podoba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak