Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok jagodowy na zimę

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 5 kg
cukier 1 kg
spirytus 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sok jagodowy na zimę

Jagody płuczę. Do dużego słoja wsypuję naprzemiennie porcję jagód i cukru, tak aby powstały warstwy owoców i cukru. Słój przykrywam i odstawiam w słoneczne miejsce na 3-4 dni. Powstały sok przecedzam i odciskam na gazie lub ściereczce. Przelewam do butelek. Do każdej butelki wlewam ½ łyżki spirytusu. Butelki zakręcam i wynoszę do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 27.07.2014 21:55
pyszny soczek
kloruś 27.07.2014 21:20
pycha! kocham jagody!
Alex_M 27.07.2014 19:38
świetny soczek nazimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak