Śmietanowa soczewica z pieczoną dynią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1
  • oliwa

  • miód

  • sos sojowy

  • plastrów boczku

    6
  • por

  • śmietana

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • natka pietruszki

  • soczewica konserwowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię pokrój w plastry, posmaruj oliwą miodem, sosem sojowym i wstaw do gorącego piekarnika. Usmaż na patelni plastry boczku, aż będą chrupiące, zdejmij. Na tłuszczu podsmaż plasterki porów. Dodaj odcedzoną soczewicę z puszki, podsmaż i po chwili zalej śmietaną. Dopraw gałką muszkatołową. Podawaj śmietanową soczewicę na plastrach pieczonej dyni, ozdobioną plasterkami boczku i posypaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat