Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony camembert z żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1 szuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sałata strzępiasta 1 listek
żurawina do dekoracji
olej 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony camembert z żurawiną

W misce roztrzepujemy jajko. Obtaczamy w nim camemberta, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumieni ok 6-7minut z dwóch stron. Liść sałaty myjemy i układamy na talerzu. Camembert usmażony kładziemy na papierowy ręcznik by nadmiar tłuszczu się wchłonął. Układamy na liściu sałaty. Polewamy żurawina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 24.06.2013 20:37
pysznie wygląda
stokrotka 24.06.2013 18:21
napewno smaczny
Lampencjo 24.06.2013 18:00
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak