Smażone krewtki na sałacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    10 sztuka
  • czosnek

    1 ząbki
  • cytrynka

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • mix sałat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na masełku z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec dodajemy miód. Przyrumieniamy wszystko. Podajemy na sałatach z dodatkiem cząstek cytryn do skrapiania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 13.03.2012 09:27
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat