Smażona młoda kapusta biala

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka białej młodej kapusty

    1
  • łyżki masła

    3
  • koperek Prymat, nać z młodej cebulki

    do posypania
  • sól i pieprz

    do smaku
  • łyzka mąki zwykłej do zagęszczenia kapusty

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste kroimy i gotujemy do miękkości. araoztapiamy masło i dorzucamy ugotowaną kapustę. Przesmażamy ją. Dodajemy koperek i posiekana nac z młodej cebulki. Dodajemy przyprawy według uznania. Posypujemy mąką i przesmażamy calość mieszając aby się nam nie przypaliła.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 27.10.2010 11:38
Pyszne:)
wojtek10_89 05.10.2010 13:23
fajny dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat