Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec fasolowy - bez cholesterolu

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 2 szklanki
cebula 4 sztuki
olej do smażenia
Sól, pieprz, majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec fasolowy - bez cholesterolu

Fasolę namaczamy na noc. Następnego dnia odcedzamy z wody w której się moczyła, zalewamy nową i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolę przecedzamy i studzimy.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju.
Ostudzoną fasolę miksujemy na gładko.( np. blenderem). Dokładamy do niej cebulę ( ciepłą) i doprawiamy do smaku.

Tak przygotowany smalec można przełożyć do słoików, przechowywać w lodówce i korzystać z niego przez kilka dni.
Doskonale smakuje sam, jak również z ogórkiem kiszonym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2014 00:47
Musze taki zrobić.
Bernadeta1 27.10.2013 00:08
koniecznie muszę wypróbować taki smalec
kasienka23 10.10.2013 17:37
pomysłowa nazwa!
IwonaDD 10.10.2013 16:50
rewelacja!
sara1 10.10.2013 08:54
bardzo pomysłowy przepis
Renata9 10.10.2013 07:24
nie jadłam nigdy takiego smalcu, ciekawe jak smakuje
Ewa 10.10.2013 06:12
Smalec fasolowy... ciekawe :D
marinia 09.10.2013 21:59
nieźle wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak